Guvernul a extins lista beneficiarilor de locuinte de serviciu, stabilind ca din aceasta categorie sa faca parte inclusiv sefii de departamente, adjunctii secretarilor generali si directorii generali din administratia centrala.

Modificarea a fost decisa de Guvern prin ordonanta de urgenta aprobata in prima sedinta dupa votul de investitura, scrie MEDIAFAX.

Ordonanta modifica OU 80/2001 privind stabilirea unor masuri pentru asigurarea, temporar, a locuintelor de serviciu necesare unor categorii de personal in cadrul ministerelor, celorlalte organe de specialitate ale administratiei publice centrale si institutiilor publice.

Ordonanta stabileste ca pot beneficia de locuinta de serviciu persoanele care ocupa functii de demnitate publica, numite sau functii asimilate functiilor de demnitate publica, conducatorii institutiilor publice din cadrul administratiei publice centrale, sefi de departamente, precum si secretarii generali si secretarii generali adjuncti, directorii generali si persoanele care sunt incadrate pe functii din cabinetul demnitarului in cadrul autoritatilor publice, ministerelor celorlalte organe de specialitate ale administratiei publice centrale si institutiilor publice.

In cazul in care RA-APPS nu poate asigura o locuinta de serviciu, beneficiaii pot inchiria locuinte de pe piata imobiliara, costurile fiind acoperite de la buget.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.