Directorul general al ANM, Ion Sandu, a anuntat vineri seara, la comandamentul de iarna de la MAI, ca va fi emisa o atentionare cod galben de ploi, valabila de sambata seara pana luni dimineata.

Potrivit directorului Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM), in Banat s-ar putea inregistra pana la 25 de litri pe metru patrat, iar in Crisana, pana la 15 litri pe metru patrat.

Sandu a mai spus ca, in acelasi interval, vor fi precipitatii si in Capitala, "mai degraba ploaie", si in Dobrogea.

Directorul ANM a mai spus ca in Maramures ar putea fi lapovita, in timp ce in centrul tarii si la munte va fi viscol, scrie MEDIAFAX.

In cea mai mare parte a Moldovei si a Olteniei si in zona montana va ninge si se va depune strat nou de zapada.

Vantul va avea intensificari temporare in majoritatea regiunilor, depasind la rafala 50-60 km/h. Va fi viscol la munte, in Moldova si local in Transilvania, potrivit evz.

Joi, meteorologii au prelungit avertizarea de ger si vant pana sambata seara, atentionand ca vremea va fi geroasa mai ales noaptea si dimineata in cea mai mare parte a tarii si vor fi temperaturi de la minus 15 grade in nord-est, centru si sud la minus 26 de grade in estul Transilvaniei.

Avertizarea emisa de Administratia Nationala de Meteorologie a intrat in vigoare joi, la ora 13.00 si este valabila pana sambata, la ora 18.00.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.