Cea mai scazuta temperatura din aceasta iarna, minus 31 de grade Celsius, a fost inregistrata, vineri dimineata, la Intorsura Buzaului, judetul Covasna, in timp ce in Harghita cel mai frig a fost la Miercurea Ciuc si la Joseni, unde s-au inregistrat minus 25 de grade Celsius.

Potrivit meteorologului de serviciu de la statia Intorsura Buzaului, termometrele au indicat, vineri dimineata, la ora 7.00, minus 31 de grade Celsius, aceasta fiind cea mai scazuta temperatura inregistrata in aceasta iarna, in zona, transmite MEDIAFAX.

Reprezentantul statiei meteo din Intorsura Buzaului a mentionat ca la sol temperatura a fost si mai scazuta, de minus 33 de grade Celsius.

In alte zone ale judetului Covasna s-au inregistrat, vineri dimineata, temperaturi cuprinse intre minus 18 si minus 15 grade Celsius.

Cea mai scazuta temperatura inregistrata la Intorsura Buzaului a fost in februarie 2005, cand in zona erau minus 36 grade Celsius.

In judetul Harghita, cea mai scazuta temperatura din aceasta iarna, de minus 25 de grade Celsius, s-a inregistrat, vineri, la Miercurea Ciuc si Joseni.

Meteorologul de la Statia Miercurea Ciuc, Tanko Karoly, a declarat corespondentului MEDIAFAX ca minima de minus 25 de grade Celsius a fost consemnata dupa miezul noptii de joi spre vineri, in timp ce la Joseni mercurul din termometre a coborat la aceeasi valoare la primele ore ale diminetii.

"Este cea mai rece zi din aceasta iarna. Daca nu ar fi fost ceata, temperatura ar fi coborat cu cel putin 3-4 grade sub minima de astazi ( vineri - n.r.), de minus 25 de grade. Din cauza cetii, la Miercurea Ciuc vizibilitatea este de 500 de metri, este chiciura si zapada masoara 25 de centimetri", a spus Tanko.

Temperaturile au coborat sub limita gerului in toate localitatile judetului, alte minime inregistrate situandu-se intre minus 16 de grade Celsius la Odorheiu Secuiesc si minus 14 grade la Statia Bucin.

Minima absoluta a lunii decembrie in Harghita, de minus 33 de grade Celsius, a fost consemnata in anul 1998, la Miercurea Ciuc.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.