"In ultima perioada se cam sare peste pranz, atat in statiunile montane, cat si vara, la mare. Omul vine la hotel, are micul dejun inclus in pret, iar la pranz nu mai merge la restaurant, ci isi ia niste chipsuri. Seara vine la restaurant si comanda o bere si un gratar", afirma presedintele Asociatiei Nationale a Bucatarilor si Cofetarilor din Turism - Romania (ANBCT).
El spune ca spre deosebire de anii 2007-2008, cand aproape toti turistii erau la pranz in restaurante, acum mai mult de jumatate au renuntat la acest obicei, iar unii dintre ei vin la hotel cu mancare de acasa.
In acelasi timp, daca in urma cu cativa ani turistii le comandau copiilor mancare separat, acum au mai ramas putin care fac acest lucru.
Totodata, turistii cauta mancarea mai ieftina si renunta de multe ori la desert. Daca in urma cu cativa ani un turist platea pentru o masa in statiuni in medie peste 50-55 de lei, acum nota de plata a scazut la 30-35 de lei.
El a mai spus ca desi preturile in restaurantele din statiuni nu au crescut in ultimii doi ani, declinul consumului nu a reusit sa fie stopat.
Despre autor:
Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
-
Analiză Clean Recycle: numărul deșeurilor de ambalaje, în creștere de sărbători
Sursa: green.start-up.ro
-
Care este ziua ta norocoasă în funcție de zodie în săptămâna 29 aprilie - 5 mai
Sursa: garbo.ro
-
🎦 Smart Products, afacerea care caută mereu cele mai noi tehnologii în lume
Sursa: start-up.ro
-
A scăzut încrederea în economie
Sursa: futurebanking.ro
-
Săptămâna filierelor de producători locali în Auchan: ce găsim la raft...
Sursa: retail.ro
-
Am obosit s-o iau mereu de la început
Sursa: kudika.ro
-
GALERIE FOTO | Cel mai puternic Porsche din istorie a fost lansat în România....
Sursa: wall-street.ro