Curtea Constitutionala a respins actiunea in instanta prin care proprietarul unei locuinte din Galati a solicitat ca Legea 260/2008 privind asigurarea obligatorie a locuintelor sa fie declarata neconstitutionala.

"Curtea Constitutionala a respins marti, prin Decizia 932/13.11.2012, exceptia de neconstitutionalitate a Legii 260/2008, invocata de Gheorghe Momanu. Conform acestuia, Legea 260/2008 trebuia considerata neconstitutionala pe motiv ca ar legifera inselaciunea.

Domnul Momanu sustinea ca prima de asigurare aferenta politei PAD, emisa de PAID, este o taxa, pe care trebuie sa o achite chiar si cei care nu au nevoie de protectia acestui produs. De asemenea, el solicita instantei constatarea faptului ca locuinta sa nu este supusa niciunuia dintre cele trei riscuri prevazute de Legea 260/2008 (cutremure de pamant, alunecari de teren si inundatii)", se arata intr-un comunicat al Pool-ul uide Asigurare Impotriva Dezastrelor (PAID).

Directorul general al PAID, Aurelia Cristea, a declarat ca Gheorghe Momanu nu a indicat care articol sau aspect din Legea 260/2008 este neconstitutional si nici dreptul constitutional incalcat, relateaza MEDIAFAX.

"Astfel, invocarea faptului ca legea trebuie declarata neconstitutionala deoarece ar avea la baza inselaciunea a fost declarata neintemeiata. Mai mult decat atat, Gheorghe Momanu nu argumenteaza sub nicio forma fapta de inselaciune care ar putea fi imputabila Legii 260/2008 sau societatii PAID", a spus Cristea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.