Inspectia Judiciara a CSM s-a sesizat din oficiu, sambata, in urma aparitiei in presa a unor interceptari privindu-l pe Sorin Blejnar,

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a publicat pe site-ul institutiei un comunicat "referitor la sesizarea din oficiu a Inspectiei Judiciare cu privire la aparitia in mass-media a unor transcrieri provenite din presupuse interceptari ale unor convorbiri telefonice efectuate in dosarul penal in care s-a dispus trimiterea in judecata a inculpatului Sorin Blejnar".

"Ca urmare a aparitiei in mass-media a unor fragmente din presupuse interceptari efectuate in dosarul penal in care s-a dispus trimiterea in judecata a inculpatului Sorin Blejnar, Inspectia Judiciara s-a sesizat din oficiu, demarand verificari prealabile potrivit art. 45 din Legea 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, republicata", se arata in comunicat, potrivit MEDIAFAX.

Inca din 6 septembrie, Inspectia judiciara a CSM a fost sesizata in acest caz, de catre seful Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT), Codrut Olaru, pentru faptul ca procurorul Marian Drilea - detasat la Institutul National al Magistraturii, incepand cu 1 septembrie - a dat publicitatii rechizitoriul lui Sorin Blejnar inainte ca dosarul sa ajunga la instanta de judecata (moment in care acesta devine public-n.r.).

Surse judiciare sustin ca procurorului Marian Drilea, de la Serviciul DIICOT Brasov, i se propusese functia de sef al Directiei Nationale Anticoruptie, de catre fostul ministru al Justitiei, care a fost inlocuit, in 25 august, cu Mona Pivniceru.

Rechizitoriul privindu-l pe Sorin Blejnar a fost finalizat in 31 august, procurorul Drilea trimitandu-l sefului sau ierarhic superior, pentru confirmarea legalitatii documentului, potrivit procedurii penale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.