Peste cinci milioane de cetateni, dintre care aproximativ 800.000 numai din Bucuresti, sunt in pericol de a ramane fara caldura in aceasta iarna, avertizeaza Federatia Asociatiilor de Proprietari din Romania (FAPR).

Conform HG nr. 933/2004, furnizorii de energie termica sisteaza prestarea serviciului catre consumatorii rau-platnici, restantieri la plata facturilor pe o perioada mai mare de trei luni.

Situatie fara precedent in istoria Romaniei - aproape jumatate dinetatenii care locuiesc la bloc risca sa inghete de frig in aceasta iarna, din cauza restantelor pe care le au la intretinere. Vinovati de aceasta situatie ar fi, conform presedintelui FAPR, Radu Opaina, directorii de regii care, de 15 ani, n-au fost in stare sa aplice solutii privind managementul regiilor. Acesta avertizeaza ca sistarea caldurii in casele oamenilor va produce probleme sociale, tehnice si economice extrem de grave, va duce la imbolnavirea populatiei, la degradarea blocurilor si la riscul producerii de explozii.

In Bucuresti, la inceputul saptamanii trecute, RADET a inceput o actiune de debransare a primelor 100 de blocuri restantiere insa, la interventia primariei, a amanat demersul pentru sapte zile, timp in care presedintii de asociatii trebuie sa se prezinte la sediul regiei cu propuneri de esalonare a datoriilor si de predare a creantelor. RADET anunta ca, dupa expirarea termenului, in cazul celor care nu raspund chemarii, vor trece la aplicarea legii.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.