Premierul Victor Ponta a declarat ca programul de achizitionare de elicoptere pentru SMURD inceput va continua si anul viitor.

Premierul Victor Ponta a spus ca, inainte de a ajunge la Targu Mures, s-a oprit, vineri, la Ghimbav, in Brasov, unde a discutat cu reprezentantii Eurocopter, carora le-a confirmat faptul ca programul inceput, de achizitionare de elicoptere pentru SMURD, va continua si anul viitor, scrie wwwww.mediafax.ro.

Ca urmare a acestui program, vor exista elicoptere si pentru celelalte centre de urgenta, a adaugat el.

"Am discutat cu reprezentantii Eurocopter si am confirmat faptul ca programul inceput, de achizitionare de elicoptere pentru SMURD, va continua si anul viitor, vom avea elicoptere si pentru celelalte centre, asa cum Ministerul Sanatatii a hotarat. Vreau sa cred ca anul viitor, pe baza unei noi legi, mai corecte, mai functionale si a unei finantari mai bune a sistemului de sanatate, proiectele extraordinare incepute pot sa continue si, repet, o sa fiu bucuros daca alti prim-ministri, dupa mine, vor inaugura ceea ce incepem noi anul acesta si anul viitor, pana la urma sunt realizari ale noastre ca tara, ale sistemului medical si trebuie sa ne mandrim cu totii, indiferent daca am contribuit mai mult sau mai putin", a spus Ponta.

Premierul s-a declarat convins ca este nevoie sa se faca investitii in toate segmentele legate de sanatate.

"Daca vrem sa facem ceva cu adevarat bun, trebuie sa investim in toate segmentele, pentru ca, altfel, daca ne oprim doar la un anumit moment, vom pierde vieti omenesti si vom pierde eforturile extraordinare pe care le fac cei din sistemul de urgenta", a spus Ponta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.