Celebrul tren Orient Express, care tranziteaza Europa intre Paris si Istanbul, a ajuns, luni, dupa ora pranzului, in Gara de Nord din Bucuresti, aducand turisti amatori de calatorii de lux din toate colturile lumii.

Vagoanele albastre cu inscriptii aurii au poposit la ora anuntata, 14.20, in Gara de Nord din Capitala, dupa ce, luni dimineata, trenul a facut o escala in Sinaia.

Trenul care strabate Europa de la Paris la Istanbul a adus la Bucuresti turisti din toate colturile lumii. Cu totii si-au rezervat inca de acum un an biletele ale caror preturi au ajuns pana la 7.000 de euro.

"Mi-a placut Ungaria, dar si ce am vazut in Romania a fost foarte frumos. Castelul Peles este extraordinar. In tren am fost fascinata de vagoanele de dormit, dar mi-a placut mult si mancarea. Delicioasa! Vin in Romania pentru a doua oara - prima data a fost in urma cu multi ani, la Mamaia -, insa este prima data cand calatoresc cu Orient Express. Eu am platit pentru bilet 15.000 de coroane", a declarat o turista din Danemarca.

Vagoanele cochete, impecabil conservate in forma originala de acum 125 de ani, sunt confortabile si luxoase si reprezinta o legenda fascinanta, plina de mister, care traverseaza istoria culturii si civilizatiei Europei unite. Decorate cu lemn pretios, cu paturi duble si baie proprie, vagoanele asigura calatorilor tot confortul de care au nevoie in lungul drum de la Paris la Istanbul.

Sharon, o texana de 49 de ani, a declarat pentru MEDIAFAX: "Tot ce am vazut pana acum a fost fantastic. Este prima data cand venim in Romania, dar putem spune ca experienta este speciala si extraordinara. Ne-a placut Castelul Peles, despre care auzisem din prezentarea facuta de organizatorii acestei excursii, dar impresia creata la fata locului este inegalabila. Vom avea, cu siguranta, ce sa povestim despre Romania la intoarcerea in SUA".

Trenul Orient Express se va pune din nou in miscare marti, la ora 9.00, pentru a-si continua calatoria spre Istanbul.

"Urmatoarea oprire va fi Varna, in Bulgaria", se arata intr-un comunicat remis agentiei MEDIAFAX de CFR Calatori.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.