Victor Ponta a declarat ca problema 'taxei clawback" a fost rezolvata. Asociatia Producatorilor de Medicamente Generice din Romania il contrazice.

Asociatia Producatorilor de Medicamente Generice respinge noua taxa clawback, aprobata joi, si afirma ca Guvernul "continua sa ignore propunerile producatorilor si revine la formula anterioara - inechitabila, imprevizibila si aspru criticata, inclusiv de catre FMI".

APMGR afirma, intr-un comunicat citat de MEDIAFAX, ca in acest context, sute de medicamente cu pret accesibil, utilizate de 70% din pacientii romani, risca sa dispara de pe piata. De aceea, APMGR cere scoaterea de sub incidenta taxei clawback a medicamentelor sub 30 de lei la pret de producator.

"Noua formula de taxa clawback adoptata de Guvern reprezinta in continuare o povara fiscala prea mare si inechitabila pentru sectorul de medicamente generice. Dupa mai multe luni de discutii cu reprezentantii industriei farmaceutice, Guvernul Romaniei a decis sa modifice mecanismul de aplicare al taxei clawback intr-o varianta care pastreaza deficientele majore ale mecanismelor anterioare", se arata comunicatul APMGR.

Guvernul a aprobat o noua formula de calcul a taxei clawback, redusa cu aproximativ 10% si aplicata incepand cu 1 octombrie, precum si un mecanism de regularizare a arieratelor in vederea asigurarii eficiente a medicamentelor in spitale, a anuntat ministrul Finantelor, Florin Georgescu.

Noua formula de calcul este prevazuta intr-o ordonanta aprobata joi de Guvern.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.