Europarlamentarii USL au transmis, vineri, o scrisoare presedintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, si comisarului pentru Justitie, Viviane Reding, solicitandu-le o pozitie oficiala despre anchetele procurorilor Parchetului General si ai DNA privind votarea la referendumul din 29 iulie.

"Va adresam aceasta scrisoare cu scopul de a va aduce la cunostinta un proces extrem de daunator care se desfasoara in mai multe zone din Romania in momentul de fata (..) si pentru a va solicita o pozitie vizavi de acesta. Procurorii Parchetului General si cei ai Directiei Nationale Anticoruptie, sub pretextul corect de a ancheta sesizarile privind presupuse fraude electorale, au demarat un adevarat proces de chestionare a cetatenilor cu drept de vot din mai multe judete din Romania", se mentioneaza in scrisoarea eurodeputatilor USL.

In scrisoare sunt amintite "relatarile presei despre caracterul abuziv al unora dintre actiunile organelor judiciare, care ar fi ajuns inclusiv sa forteze anumiti cetateni sa jure cu mana pe Biblie ca au votat o singura data in cadrul referendumului", relateaza MEDIAFAX.

"Daca apreciati ca participarea la vot trebuie stimulata in comunitatea noastra europeana si nu descurajata prin actiuni precum cele desfasurate in prezent in Romania, consideram ca aveti obligatia sa va pronuntati asupra acestui caz", este concluzia scrisorii adresate oficialilor Comisiei Europene.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.