Aproximativ 10.000 de posturi din asistenta sociala sunt vacante la nivelul intregii tari, deficitul fiind "foarte mare", a declarat, joi, ministrul Muncii, Mariana Campeanu.

Ministrul Muncii a spus ca problema deficitului de personal din domeniul social a fost unul dintre subiectele discutate cu delegatia Fondului Monetar International, scrie MEDIAFAX.

Mariana Campeanu a precizat ca, in functie de constructia bugetara pentru 2013, se doreste renuntarea la prevederile legale care stabilesc ca in sectorul bugetar poate fi angajata o persoana dupa plecarea altor sapte.

"FMI a spus ca nu ei au cerut acest raport atat de strict. Sunt domenii, cum este sanatatea, unde este o absurditate sa aplici acest raport. Asa cum stiti, 2.500 de posturi au fost deblocate in sanatate si o sa incercam sa facem acest lucru si in asistenta sociala, cel putin pentru centrele care sunt in pericol sa se inchida", a declarat Mariana Campeanu.

Intrebata daca exista o evaluare privind numarul de centre care sunt in pericol sa se inchida din cauza lipsei de personal, ministrul a precizat ca s-a facut o evaluare privind necesarul de noi angajati pentru salvarea acestor institutii si, la nivel national, ar fi vorba de aproximativ 3.000 de persoane.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.