Un nou raport eliberat de Comisia Europeana plaseaza Romania in coada clasamentului eficientei gestionarii deseurilor municipale.

Potrivit caleaeuropeana.ro, Acest clasament a fost realizat prin analizarea performantelor statelor in functie de 18 criterii precum: volumul total de deseuri reciclate, costul eliminarii deseurilor sau incalcari ale legislatiei europene.

Statele membre cu cele mai mari lacune in privinta punerii aplicare a legislatiei in domeniu sunt Romania, Bulgaria, Cehia, Cipru, Estonia, Grecia, Italia, Letonia, Lituania, Malta, Polonia si Slovacia. Deficientele subliniate de raport includ strategii incomplete de prevenire a producerii deseurilor sau o infrastructura neadecvata de gestionare a deseurilor.

Romania lui 2011, la fel de insalubra ca in `90

La polul opus al clasamentului se afla state precum Austria, Belgia, Danemarca, Germania, Olanda si Suedia. Acestea dispun de sisteme complexe de colectare a deseurilor si depoziteaza la gropile de gunoi mai putin de 5% din deseurile pe care le produc.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.