Social 26 Iulie 2012 12:23
40.52% din tinerii bucuresteni au promovat examenul de maturitate dupa contestatii. Doar cateva dintre liceele bucurestene au avut peste 50% dintre elevi cu nota 9.

Potrivit unui top realizat de zf.ro, Colegiul National Sfantul Sava este cel mai bun liceu de stat din Bucuresti. 61% din cei 203 elevi ai acestui liceu care s-au prezentat la bacalaureat au avut media cuprinsa intre notele 9 si 10, iar rata promovabilitatii a fost de 99%.

Pe locul doi in topul celor mai bune licee se afla Colegiul National Gheorghe Lazar, unde, dintr-un numar total de 274 de tineri care au dat examenul de bacalaureat, mai bine de jumatate (51%) au obtinut medii finale mai mari de nota noua, potrivit calculelor realizate de sursa citata pe baza datelor afisate pe site-ul Ministerului Educatiei.

Rata de promovabilitate a elevilor Colegiului National Gheorghe Lazar a fost de 97%.

Potrivit analizei, in topul primelor cinci licee din Bucuresti care au avut cei mai multi absolventi de bacalaureat cu medii peste nota noua se mai numara Colegiul National de Informatica Tudor Vianu, Colegiul National Mihai Viteazul si colegiul National Bilingv George Cosbuc.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.