Procurorul George Balan a fost interceptat de anchetatorii DNA din luna februarie, el avand convorbiri cu mai multe persoane, intre care Marcel Sampetru, comisarul Mihai Vlad - seful SIPI Ilfov, dar si cu premierul Victor Ponta.

Potrivit surselor citate, in una din convorbiri, Balan ii cere lui Ponta o intalnire si acesta accepta. DNA spune ca Balan si Sampetru ar fi obtinut informatii de la Directia Informativa de Protectie Interna (DGIPI), pe care le-ar fi divulgat unor persoane politice. In baza acestor informari, cei doi si-ar fi negociat ocuparea unor functii de conducere in Ministerul Public.

SCANDAL la varf in Justitie: Doi procurori si-ar fi negociat functiile cu lideri USL

DNA a obtinut autorizatii de la Instanta Suprema pentru a realiza aceste interceptari, scrie realitatea.net.

George Balan discuta cu Mihai Vlad despre Victor Ponta


Mihai Vlad: In opinia mea, ar trebui sa va comportati normal, pentru ca oricum lumea stie ca il cunoasteti (George Balan i-a fost sef lui victor Ponta pe cand acesta era procuror, n.r.) si nu aveti ce sa... Adica, m-ati inteles... Mai da-i in p... ma-sii!

George Balan: Asa este. Dar eu cand am vorbit cu el acum catva timp, vreo trei saptamani, mi-a spus: George, vreau neaparat sa vorbim, te sun eu.

Mihai Vlad: Cand confirmi.

George Balan: Ce sa-i mai... Ce, sa-l mai sun?! Da.

Mihai Vlad: Oricum si toate/poate lucrarile se vor aseza. Probabil s-a ingrozit lumea. Probabil ca la DNA se va rezolva luna viitoare. (...)

Alta convorbire, redata de romanialibera.ro:

George Balan: Si ma intorc si completez ce spune Marcel (Sampetru, n.r.): nu sunteti interesati cu privire la numirea sefului DNA, pentru ca din perspectiva numirii ca presedinte a lui Antonescu, la pixul lui sunt toate astea...

Marcel Sampetru: Deci, trebuie cineva sa se ocupe de zona asta, care este foarte importanta. Nu trebuie lasat... Eu acum stii la ce ma astept? Dar n-as vrea sa... Dar ma astept! Sa-i dea lui Victor (Ponta, n.r.) DNA-ul! Intelegi? Si in cine sa dea? In astia care suntem...

Citeste si:
Percheziții DNA la Ministerul Finanțelor. Biroul unui șef din...
Percheziții DNA la Ministerul...

Marcel Sampetru: Ce-i asta, eu nu inteleg. Acela (Daniel Morar, actualul sef DNA, n.r.) e delegat. Ba, acesta e cel mai important afront.

George Balan: Stii cum e acum puterea? Inauntru are furnicile, e un musuroi de furnici inauntru. Acesta este DNA, care e la mana premierului, seful DGIPI...

Marian Petrache (presedintele CJ Ilfov): Cel mai important... Adica sa pui mana pe putere si pe informatii...

Marcel Sampetru: Exact.

Procurorul George Balan ii propune lui Victor Ponta o vizita, iar acesta accepta:

George Balan: Victor, crezi c-as putea trece pe la tine astazi-maine, cand ai tu o fereastra?

Victor Ponta: Sigur. Eu sunt la birou pana la ora trei. Daca vrei sa-mi faci o vizita, iti dau o cafea cu placere, da?

Citeste si: Ponta cere DNA sa publice imediat convorbirile sale interceptate


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.