Fostul presedinte al Romaniei, Emil Constantinescu si-a sarbatorit, sambata, implinirea celor 66 de ani, alaturi de colegii de partid din Actiunea Populara, dar si cu fostii colaboratori de la Cotroceni. Aniversarea a coincis si cu implinirea a noua ani de cand Constantinescu a fost validat ca presedinte al Romaniei de catre Biroul Electoral Central. Fostul presedinte a primit felicitari de la Traian Basescu, Calin Popescu Tariceanu si de la fostii parteneri politici din CDR.

Printre cadourile primite de Emil Constantinescu, la mare pret stau cartile de colectie, un volum cu dedicatie de la Mario Vargas Llosa, dar si obiecte personalizate, special facute pentru fostul sef de stat: caricaturi si fotografii.

Membru fondator al Aliantei Civice, Constantinescu a fost propus de aceasta candidat unic al CDR, pentru alegerile prezidentiale din 1992. In 1996, a candidat din nou impotriva lui Ion Iliescu si a devenit presedintele Romaniei. In 2000, a refuzat sa candideze pentru un alt mandat si a renuntat temporar la activitatea politica in favoarea scrisului si a activitatii academice. In 2003 a initiat miscarea Actiunea Populara, care s-a transformat in partid.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.