Social 27 Iunie 2012 16:14
Zeci de parinti si elevi protesteaza in fata Ministerului Educatiei, nemultumiti de faptul ca baremul la proba de romana nu va fi modificat, scrie gandul.info.

Tensiunile au aparut ca urmare a faptului ca unul dintre subiectele de la proba de limba si literatura romana din cadrul evaluarii nationale era formulat ambiguu. Cerinta era urmatoarea:

"Noteaza litera corespunzatoare raspunsului corect:
Propozitia subordonata din fraza "Ceea ce ma jeneaza este dificultatea rasfoirii" este:
a. atributiva;
b. predicativa;
c. subiectiva. (6 puncte)"

Raspunsul corect, potrivit Centrului National de Evaluare si Examinare, este c. Foarte multi elevi insa au selectat b. Ca urmare, s-a facut o petitie care a strans 30.000 de semnaturi pentru a se schimba baremul de corectare, potrivit evz.ro.

Ministrul interimar al Educatiei, Liviu Pop, a sustinut miercuri ca niciun elev nu va avea de suferit la repartizarea in licee din cauza variantei controversate la limba romana si a cerut elevilor sa depuna contestatie. El nu a refuzat insa sa precizeze concret cum va proceda pentru a nu afecta repartizarea elevilor in licee, declarand doar ca exista "solutii", scrie hotnews.ro.

Astazi evaluarea nationala a luat sfarsit, cu proba la matematica.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.