Meteorologii au publicat raportul lor cu evolutia temperaturilor si a vremii in perioada 18 iunie - 1 iulie.

Meteorologii promit ca dupa o zi in care canicula va fi resimtita in toata tara (22 iunie), in toate regiunile va incepe un proces de racire.

Banat
In intervalul 23-27 iunie va avea loc un proces de racire, care va readuce regimul termic la valori apropiate de mediile multianuale ale ultimei decade a lunii iunie, iar tendinta pentru ultima parte a perioadei de prognoza este de mentinere a temperaturii aerului in jurul acestor valori normale.

Nu se asteapta precipitatii pana spre sfarsitul primei saptamani a intervalului de prognoza, dupa care probabilitatea pentru averse pe arii relativ extinse si insotite de descarcari electrice si intensificari ale vantului va creste si se va mentine insemnata
pana la sfarsitul lunii.

Crisana
Pe 23 iunie vremea va intra intr-un proces de racire, devenind normala termic spre data de 26 iunie, iar regimul temperaturii aerului se va caracteriza prin valori apropiate de normele climatologice pana la sfarsitul lunii.

Data de 26 iunie merita incercuita in calendar pentru precipitatii.

Transilvania
In intervalul 23-27 iunie temperaturile vor marca o scadere, devenind apropiate de mediile multianuale ale perioadei si se vor mentine relativ constante la valori normale pana la sfarsitul perioadei de prognoza.

Aversele insotite de descarcari electrice vor fi de interes pentru intreaga regiune dupa data de 23 iunie si pana la sfarsitul perioadei de prognoza, cu o probabilitate mai mare pentru cantitati de apa importante intre 24 si 26 iunie.

Maramures
Intre 22 si 26 iunie, vremea va intra intr-un proces de racire treptat.

Aversele insemnate cantitativ si insotite de descarcari electrice vor fi de interes in toata regiunea in intervalul 23-27 iunie, dupa care ploile se vor semnala pe arii mai restranse si vor fi mai slabe cantiativ.

Moldova
Pe 22 iunie vremea va fi caniculara, iar mediile temperaturilor maxime vor atinge 35 de grade si minimele nu vor cobori, in medie, sub
20 de grade. In intervalul 23-25 regimul termic va marca o scadere treptata, dupa care se va mentine relativ constant la valori apropiate de mediile multianuale ale perioadei, pana la sfarsitul intervalului de prognoza.

Citeste si:
România, sub avertizări cod galben și portocaliu de caniculă, de...
România, sub avertizări cod...

Spre sfarsitul perioadei de prognoza ploile se vor semnala pe arii mai restranse si vor fi in general slabe cantitativ.

Dobrogea
Dupa 23 iunie va urma o perioada de usoara racire, iar din 26 iunie pana la sfarsitul lunii regimul termic se va mentine in limite apropiate de cele normale pentru ultima decada a lunii iunie.

Intervalul de prognoza va fi caracterizat de o probabilitate redusa de aparitie a precipitatiilor, exceptand intervalul 24-27 iunie cand se vor semnala ploi, in general slabe cantitativ, dar insotite de descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului.

Muntenia

In intervalul 24-27 iunie valorile termice vor marca o scadere treptata, apropiindu-se de mediile multianuale ale ultimei decade a lunii iunie,
dupa care nu se vor mai inregistra variatii semnificative.

In prima parte a intervalului nu se vor semnala precipitatii. Probabilitatea de averse, descarcari electrice si intensificari ale vantului va fi mai mare in intervalul 24-27 iunie.

Oltenia

Un proces de racire treptata care va aduce mediile temperaturii aerului in jurul normelor climatologice in data de 27 iunie. Ultimele
zile ale perioadei de prognoza se vor caracteriza printr-un regim termic constant, apropiat de mediile multianuale ale sfarsitului de iunie.

Citeste si:
Informare meteo de ploi si racire a vremii, de duminica pana marti
Informare meteo de ploi si...

Nu vor fi precipitatii pana pe 22 iunie, dar in intervalul 24-26 iunie probabilitatea pentru averse pe arii extinse si descarcari electrice. In restul perioadei de prognoza probabilitatea de aparitie a precipitatiilor se va mentine scazuta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.