Asociatia Oamenilor de Afaceri Romani (AOAR) cere Guvernului sa adopte masuri de stimulare a muncii si sa reduca semnificativ asistenta sociala, privind inclusiv ajutorul de somaj.

"Anuntata deschidere a unor discutii intre sindicate si Guvern, vizand noi schimbari ale Codului Muncii, sunt in contradictie atat cu situatia pietii fortei de munca din Romania, cu evolutiile economice ale tarii in anul 2012 si posibil 2013, cat si a situatiei economice la nivelul UE", se arata intr-un comunicat al Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Romania (AOAR).

Rigidizarea si complicarea conditiilor privind angajarea fortei de munca vor duce in mod cert la restrangerea activitatii companiilor si reducerea numarului de locuri de munca, scrie wall-street.ro.

Asociatia solicita guvernului sa se concentreze pe evaluarea si promovarea unor masuri suplimentare vizand flexibilizarea pietei fortei de munca, in conformitate cu progresul tehnologic, aparitia de noi ocupatii, chiar daca acestea nu sunt inca prevazute in Codul Ocupatiilor din Romania.

"AOAR solicita Guvernului adoptarea unor masuri care sa stimuleze munca, reducand semnificativ asistenta sociala, inclusiv cea privind ajutorul de somaj, concentrand ajutorul societatii doar pentru persoanele aflate intr-o dificultate extrema", conform sursei citate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.