Romania se zbate intre temperaturi de peste 30 de grade si vreme instabila.

Marti, in vestul si nord-vestul tarii, precum si in zona de munte, vremea va ramane instabila si pe arii relativ extinse vor fi averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului, scrie gandul.info.

In restul teritoriului, vremea va fi calduroasa, iar astfel de fenomene se vor semnala pe arii restranse, cu precadere in timpul zilei. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 24 si 34 de grade, iar cele minime intre 14 si 22 de grade.

Indicele de confort termic temperatura-umezeala va atinge pragul critic de 80, izolat in sudul tarii. La Bucuresti, temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 32 de grade, iar cea minima va fi de 19...20 de grade.

Miercuri, indicele de confort termic va atinge si depasi local pragul critic de 80. Instabilitatea atmosferica se va manifesta prin innorari temporare, averse si descarcari electrice, ziua indeosebi in sud-vest, centru si nord-est, iar noaptea in regiunile sud-estice. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, in general, intre 25 si 35 de grade, iar cele minime intre 10 si 20 de grade.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.