Social 31 Mai 2012 12:46
Circulatia rutiera este restrictionata pe doua drumuri din judetul Covasna - DJ 103 B si DC 19 - din cauza inundatiilor produse de apele Raului Negru.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului Judetean de Politie (IJP) Covasna, Andrea Buzsi, a precizat joi ca DJ 103 B, este inchis intre localitatile Ozun si Bicfalau, deoarece apele Raului Negru au inundat soseaua pe o portiune de aproape 400 de metri. Traficul rutier a fost deviat pe o ruta ocolitoare.

Se mentin restrictiile de circulatie pentru autoturisme DC 19, intre DN 13 E si localitatea Bita, unde apa de pe carosabil masoara aproximativ 50 de centimetri. Vestea buna vine de la directorul Sistemului de Gospodarire a Apelor (SGA) Covasna, Kovacs Odon, care a a declarat joi ca apele Raului Negru sunt in retragere, cotele scazand in medie cu 18-19 centimetri fata de ziua precedenta.

''Daca nu va ploua, atunci vom scapa de inundatii', a declarat Kovacs Odon, citat de romanialibera.ro.

Din pacate codul portocaliu de inundatii a fost prelungit pe cursul inferior al raului Negru, in judetul Covasna, pana joi seara si pe Olt, in sectiunea Hoghiz, judetul Brasov, pana vineri dimineata relateaza gandul.info.

Potrivit avertizarii transmise de Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor, codul portocaliu este mentinut pana joi, la ora 18.00, pe cursul inferior al raului Negru (in judetul Covasna) si pe Olt, in sectiunea Hoghiz (judetul Brasov), pana vineri, la ora 10.00.

De asemenea, codul galben de inundatii a fost prelungit pana vineri dimineata pe raurile din bazinele hidrografice Olt, pe sectorul Tomesti - Feldioara (in judetele Harghita, Covasna si Brasov), pe cursul inferior al Ramnicului Sarat (judetul Vrancea), iar incepand de joi, ora 18.000, si pe cursul inferior al raului Negru (judetul Covasna).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.