Social 30 Mai 2012 09:49
 Ministerul Educatiei a anuntat ca acoperirea necesarului de dascali pentru clasele pregatitoare va fi realizata prin transferuri si detasari.

"Exista un proiect de Ordonanta de Urgenta pentru modificarea Legii Educatiei Nationale care prevede transferul si detasarea cadrelor didactice. Astfel, nu vor exista cadre didactice debutante care vor preda la clasele pregatitoare", se arata intr-un comunicat al ministerului, citat de hotnews.ro.

Referitor la materialele didactice pentru clasa pregatitoare, reprezentantii ministerului spun ca solutia "se afla pe agenda Guvernului". Ministerul reaminteste, in acelasi comunicat, ca in ceea ce priveste mobilierul pentru clasele pregatitoare, sarcina achizitionarii acestuia va reveni scolilor.

"Scolile vor alege modalitatea adecvata de achizitie, evitandu-se astfel riscul ca mobilierul sa nu fie la dispozitia elevilor la inceperea anului scolar. Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului a intreprins toate demersurile pentru ca mobilierul destinat clasei pregatitoare sa respecte toate standardele de conformitate, siguranta si functionalitate raportat la cerintele europene pentru copiii de 6-7 ani", se arata in comunicat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.