Studentii care vor alege sa se inscrie la un masterat didactic pentru a deveni profesori vor primi un salariu de debutant.

Din aceasta toamna, universitatile vor avea programe de masterat speciale pentru tinerii care isi doresc o cariera didactica. Nu vor mai ajunge la catedra decat cei care au absolvit masteratul didactic, urmat de un an de stagiu practic, intr-o scoala, sub coordonarea unui profesor mentor.

"Cand un tanar va opta pentru masteratul didactic, el va fi, in esenta, angajat al sistemului si va primi o bursa egala cu salariul unui debutant. Acesti doi ani cuprind pregatire teoretica si practica, in didactica materiei pe care urmeaza sa o predea. Dupa acesti doi ani, va exista un examen de dizertatie, ca la masterat, iar cine nu il va trece pur si simplu nu va putea sa profeseze", a explicat ministrul Educatiei, Catalin Baba, pentru evz.ro.

Tinerii masteranzi vor primi lunar in jur de 700-800 de lei, iar acesta este singurul program de masterat in care studentii beneficiaza de "salariu".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.