Proiectul noii Legi a Sanatatii ar putea fi finalizat pana la sfarsitul lunii aprilie, urmand sa intre in dezbatere publica, a anuntat, joi, la Suceava, ministrul Sanatatii, Ladislau Ritli.

Ritli a afirmat, intr-o conferinta de presa, ca o forma a proiectului noii Legi a Sanatatii, care sa poata fi discutata intr-o maniera corespunzatoare, in dezbatere publica, va putea fi realizata pana la sfarsitul acestei luni.

"Daca proiectul de lege cadru anterior a fost mai amplu, mai radical in a aduce sistemul privat in gestionarea fondului public, si vazand ca aceasta forma nu este agreata de populatie si de profesionisti, noi am mers pe o alta varianta, respectiv sa fie un echilibru intre acest segment, chiar populatia sa hotarasca care sa fie ponderea intre public si privat", a explicat Ritli.

Ministrul a precizat ca nu se vor mai schimba Casele publice de asigurari de sanatate. Ele vor ramane la formula in care functioneaza in prezent sau se pot asocia si vor gestiona banul public, respectiv contributia asiguratilor. Dar asiguratii vor putea alege daca sa ramana la CNAS sau la un asigurator privat

"Operatorii privati vor aparea pe scena, in functie de care sunt solicitarile. Si ei, la randul lor, vor avea posibilitatea sa sigure pachetul de baza administrand banul public si pachetul suplimentar voluntar", a declarat Ritli.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.