Pe 23 aprilie, Biblioteca Nationala isi deschide portile pentru public, dar va mai trece ceva timp pana se pot folosi toate salile de lectura.

Astfel, intr-o prima etapa vor fi functionale sapte din cele 14 sali de lectura, unde vor putea fi consultate 300.000 de volume reprezentand 40% din fondul de carte al bibliotecii.

Pe 23 aprilie se deschid si trei sali de pregatire profesionala, unde cei care lucreaza in domeniu vor putea participa la diverse cursuri si workshop-uri, precum si sali de conferinte si spatii destinate organizarii de expozitii, au declarat pentru gandul.info reprezentanti ai Ministerului Culturii.

Inaugurarea sediului pentru autoritatile publice a avut loc pe 15 decembrie.

Noul sediu al Bibliotecii Nationale a Romaniei, pozitionat pe Bulevardul Unirii, a fost reabilitat in urma unei investitii de 105 milioane de dolari si va cuprinde 14 sali de lectura mari, 6 sali de conferinte, o aula de 400 de locuri, 30.000 de metri patrati de spatii de depozitare de carte si 15.000 de metri patrati de spatii multifunctionale pentru expozitii, auditii, librarii si cafenele.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.