Finantatorul echipei Steaua, Gigi Becali si fotbalistii Mirel Radoi, Victoras Iacob, Andrei Cristea, Vasili Hamutovski si Petre Marin au venit duminica dupa-amiaza la Vulturu, pentru a vedea cum decurg lucrarile la constructia caselor destinate sinistratilor din Vadu Rosca. Vedetele Stelei au luat si o gustare la cantina improvizata unde in fiecare zi mananca cei aproape 300 de muncitori care ridica satul.

"Este un lucru deosebit si cred ca trebuie sa apreciem cu totii ceea ce a facut domnul Becali aici. Sunt convins ca toti acesti oameni sunt foarte multumiti de ceea ce li s-a realizat aici. Cu totii au suferit, a fost o mare drama pentru ei si oriunde ar fi venit acest ajutor cred ca este binevenit", a declarat Andrei Cristea.

Capitanul echipei, Mirel Radoi, a aratat ca exemplul dat de Gigi Becali ar putea fi urmat si de alti oameni de afaceri din tara. "Aici a fost un camp unde pasteau animale si acum s-au ridicat case pentru sute de familii. Pe langa Becali ar putea sa ia exemplu si alte cateva sute, mii de oameni de afaceri care au posibilitatea sa construiasca aceste case. Am venit sa vedem cum decurg lucrarile, care sunt conditiile. E normal sa fim alaturi de acesti oameni care au trecut printr-o tragedie. Pana la iarna probabil ca o sa ii mai ajutam si noi cu ceva", a declarat Radoi.

Patronul Stelei le-a promis sinistratilor din Vadu Rosca ca, pana la Craciun, toate casele vor fi terminate. "Pana la Craciun se va muta toata lumea in case. Le terminam pe toate pana atunci. Trebuie sa le facem pentru acesti oameni, indiferent de vreme. Muncim si pe zapada, numai sa le avem gata. Vreau sa facem Craciunul impreuna cu acesti oameni. Terminam si biserica, care va fi grandioasa, inalta de 25 de metri, pentru ca oamenii sa aiba unde sa se duca la slujba duminica", a afirmat Gigi Becali.
Pana acum au fost finalizate 50 de case din cele 200 promise de Becali. O parte dintre oameni au si inceput sa isi aranjeze noile locuinte. De asemenea, Gigi Becali le-a promis oamenilor ca va avea grija si de mobilierul din case. "O sa aduc paturi si televizoare pentru fiecare casa. Oamenii nu au mai ramas cu nimic dupa inundatii si nu pot sa le dau casele fara sa aiba un pat unde sa se odihneasca", a spus Gigi Becali.

Patronul Stelei a mai adaugat ca, in perioada urmatoare, pe islazul din Vultur vor fi aduse si 20 de vaci de lapte din rasa Holstein. Acestea vor fi date in grija parohiei, care va trebui sa le dea oamenilor in fiecare zi cate un litru de lapte, nutretul pentru animale urmand sa fie asigurat tot din banii lui Gigi Becali. "Daca nu ajung, atunci mai aduc 20 de vaci. Sunt de rasa, Holstein, asa ca va trebui sa aveti grija de ele. Oamenii au nevoie de mancare la iarna, ca nu au mai ramas cu nimic. O sa le las si camera frigorifica, care va ramane pana la primavara aici", a afirmat Gigi Becali.

La sfarsitul vizitei Becali si jucatorii sai au impartit fulare, sepci si fulare cu sigla echipei Steaua.


Despre autor:

ProSport

Sursa: ProSport


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.