Potrivit standardelor europene, 90% din apartamentele de bloc din Bucuresti se incadreaza la capitolul "locuinte sociale". 13.000 de localitati din Romania nu au acces la apa si canalizare. Din 1998 si pana astazi s-a reusit introducerea acestor utilitati in doar 700 de comune. In 2006, Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului (MTCT) promite ca va investi 30.000.000 lei pentru dezvoltarea infrastructurii rurale, suma ce va acoperi punerea in functiune a 98 de sisteme de alimentare cu apa.

Romania sta mai prost decat toate tarile europene in ceea ce priveste calitatea locuirii. O locuinta de calitate nu inseamna doar un acoperis deasupra capului si acces la utilitati, ci se ia in calcul si calitatea accesului la aceste utilitati. Potrivit unui studiu dat publicitatii de Banca Mondiala, la noi in tara accesul la apa potabila, apa calda curenta sau canalizare atinge niveluri medii mai reduse decat standardele continentale. Comparatia nu ne este favorabila nici daca ne raportam la tari precum Bulgaria, Republica Moldova, Albania sau Turcia. Astfel, Bulgaria are asigurate serviciile de apa si canalizare in proportie de 100%, Albania de 97%, Moldova 92%.

In Romania, media racordarii la reteaua de apa potabila este de 70%, insa la sate numai 6% dintre gospodariile taranesti beneficiaza de apa curenta.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.