Fenomenul de freezing rain a aparut deja in unele localitati din Romania, urmand ca si in Bucuresti sa se faca resimtit.

Directorul ANM, Ion Sandu, a declarat ca acest fenomen urmeaza sa apara pe o zona mai extinsa decat se extimase initial, dar depinde de cantitatile de ploaie si de temperaturi.

Sandu a precizat, pentru mediafax.ro, ca nu este cazul ca populatia sa intre in panica din cauza ninsorii si a viscolului, dar a tinut sa atentioneze asupra momentului in care ninsoarea se va transforma in ploaie.

Un astfel de fenomen, de aceasta amploare, este primul inregistrat in ultimii sase ani in Romania. In schimb, in 1998, ploaia inghetata ce a cazut pe tot teritoriul tarii, s-a soldat cu 600 de evenimente rutiere, 33 de accidente grave si 20 de morti, potrivit stirileprotv.ro.

Fenomenul se formeaza din cauza ca in straturile inalte ale atmosferei temperaturile cresc, iar la nivelul solului, unde sunt temperaturi sub zero grade, ploaia se transforma imediat in gheata. Astfel, in urma ploii inghetate se formeaza o crusta subtire de gheata.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.