Conform statisticilor eliberate de Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (IGPR) si de Inspectoratul General al Politiei Romane (IGPR), 2.506 persoane au fost salvate din nameti, iar alte 100 asteapta in continuare ajutor.

O suta de persoane sunt blocate in 88 de autoturisme, iar alte 576 sunt cazate in adaposturi, a anuntat, vineri, Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta (IGSU).

Pompierii militari din cadrul IGSU Arges distribuie apa si alimente din rezerva de stat persoanelor blocate in masini pe autostrada A1, a precizat IGSU pentru MEDIAFAX.

"Avand in vedere ca majoritatea soferilor de tiruri sunt cetateni turci, iar acestia au refuzat conservele din considerente religioase, cadrele militare au decis sa cumpere, din bani proprii, paine. Din aceeasi sursa financiara, pentru toti cei aflati in dificultate, au cumparat ceai si cafea", a precizat IGSU.

Conform bilantului prezentat de IGPR, in ultimele 48 de ore, 2.698 de politisti romani au actionat in 237 de puncte de control pentru coordonarea si restrictionarea traficului rutier, pe 68 de sectoare de drumuri nationale, 171 de drumuri judetene, autostrazile A1 si A2.

Ofiterii si agentii Politiei Romane au participat alaturi de celelalte structuri ale Ministerului Administratiei si Internelor si alte institutii abilitate ale statului, pentru salvarea a 2.506 persoane, carora li s-au oferit alimente si ceaiuri calde si care au fost transportate in adaposturi organizate de autoritatile publice locale (primarii, biserici, scoli s.a.).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.