Curtea Constitutionala a publicat in Monitorul Oficial motivarea deciziei de a declara Legea Eutanasierii ca neconstitutionala.

Judecatorii Curtii Constitutionale au notat in motivarea deciziei lor din 11 ianuarie 2012 ca in alte state solutiile de eliminare a cainilor comunitari se iau individual, nu colectiv, relateaza MEDIAFAX.

Curtea Constitutionala mai spune ca solutia eutanasierii cainilor fara stapan trebuie sa fie aplicata doar in ultima instanta, respectiv numai atunci cand toate celelalte solutii au fost aplicate corespunzator de catre autoritatile locale, dar nu si-au atins scopul de a limita sau de a eradica acest fenomen.

Decizia Curtii privind neconstitutionalitatea Legii pentru modificarea si completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului 155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a cainilor fara stapan a fost publicata in Monitorul Oficial (MO) din 23 ianuarie.

Decizia este definitiva si general obligatorie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.