Fostul ministru al Sanatatii, Mircea Cinteza, considera a oamenii accepta restrictiile inerente intr-o tara saraca, daca nu sunt umiliti.

Mircea Cinteza se afla la guvern pentru consultarile initiate de PDL pe tema noii legi a sanatatii.

"Oamenii accepta restrictitiile inerente intr-o tara saraca, daca sunt respectati. Dar, in orice caz, nu trebuie sa fie umiliti", a explicat el.

Cinteza a apreciat ca "la elaborarea unui nou proiect de lege trebuie sa existe un grup de oameni competenti care sa formuleze problemele, pentru ca toti cei interesati sa dea solutii posibile".

"Apoi, acelasi colectiv sa selecteze din mai multe solutii ale aceleiasi probleme pe cele care sunt mai eficiente si sa le supuna discutiei pentru a intra in poiectul final. Trebuie sa fim foarte practici. Nu trebuie sa umblam dupa imagine", a declarat Mircea Cinteza, fost ministru al Sanatatii si membru al Colegiului Medicilor.

La randul sau, presedintele Colegiului Medicilor din Bucuresti, Ioan Lascar, a spus la final ca "doar consultarea cat mai larga a tuturor celor interesati de problema sanatatii poate reprezenta cheia problemei".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.