Primarul Oprescu se intalneste astazi cu reprezentantii asociatiilor pentru protectia animalelor, sa discute despre implementarea legii cainilor comunitari.

Organizatiile au inceput, in Bucuresti, o ampla actiune de strangere de semnaturi, pentru a convinge autoritatile sa nu eutanasieze cateii comunitari. In ultimele doua saptamani s-au strans peste 100.000 de semnaturi, iar asociatiile vor profita de ocazie sa depuna astazi listele la primarie, relateaza EuropaFM.

Sorin Oprescu a promis la sfarsitul lunii noiembrie ca decizia in cazul eutanasierii cainilor comunitari va fi luata dupa consultari ale consiliilor locale cu populatia.

"Este o hotarare pe care e bine sa o iei cu toata lumea", a spus primarul Capitalei.

Controversata lege a eutanasierii cainilor vagabonzi a fost adoptata de Camera Deputatilor pe 23 noiembrie. Legea a fost adoptata cu 168 de voturi "pentru", 111 voturi "impotriva" si 14 abtineri.Legea prevede ca animalele capturate pe strada vor fi transportate la adapost si tinute acolo timp de 30 zile, timp in care stapanii le pot revendica sau cei dornici le pot adopta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.