Fosta cantina din Regie 2 Grozavesti va fi trasformta in 2012 intr-un centru medical la standarde europene, in care vor primi ingrijiri medicale si in sistem de urgenta toti tinerii care invata in Bucuresti dar au domiciliul in afara orasului, a anuntat, marti, primarul general Sorin Oprescu.

Primarul general s-a intalnit, marti cu cadrele medico-sanitare din reteaua de medicina scolara a Capitalei. Cu aceasta ocazie, ediul sef a prezentat obiectivele echipei municipalitatii pentru urmatoarele luni in cazul medicinei scolare. Medicii din universitati au semnalat faptul ca studentii din provincie nu pot beneficia nici macar de un bilet de trimitere si nici de asistenta medicala intrucat au domiciliul in afara Capitalei, iar Oprescu a promis ameajarea pana in martie 2012 a unui centru medical in fosta cantina Regie 2 Grozavesti.

"Vom face un centru medical cu permanante pentru urgente. Pana cand vom face un spital studentesc va mai dura. Doamna Andronescu ar vrea sa faca un astfel de spital in curtea Politehnicii, dar va dura cel putin un an. Asa ca vom reamanaja spatiul pe care il avem, in fosta cantina din Regie 2. Cred ca, cel mai tarziu pana in martie, centrul medical va fi gata", a spus Sorin Oprescu.

De asemenea, primarul Capitalei a aratat ca, dupa doi ani in care s-a ocupat de spitalele preluate, in care municipalitatea a investit peste 80 de milioane de euro, a venit randul medicinei scolare, transmite MEDIAFAX.

"Am terminat cu spitalele, acum ne vom ocupa de medicina scolara. Vor fi echipate cabintele scolare, salariile cadrelor medico-sanitare vor fi platite de catre municiplaitate, dar mai ales va fi creata o legatura permanenta cu cadrele medico-sanitare, pentru depistarea imediata a bolilor infecto-contagioase sau a cazurilor de urgenta medicala", a mai spus Oprescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.