Vandali, homofobi, saraci, vampiri...Iata cum ne catalogheaza francezii, americanii sau italienii.

Alphadesigner prezinta o serie de harti ale Europei in functie de stereotipurile pe care intreaga lumea si le-a format de-a lungul timpului despre fiecare tara in parte.

Este necesar insa sa ai simtul umorului, avertizeaza
BusinessInsider, in conditiile in care intreaga populatie a Europei este ironizata.

  • Romania, tara vandalilor si a liliecilor!

Nici Romania nu a scapat de ochii critici ai comunitatii europene. Astfel, cum poate era de asteptat, italienii ne considera hoti, in timp ce francezi numesc Romania "tara saracilor". Turcii si polonezii vorbesc despre "taramul tiganilor", referindu-se la tara noastra, iar grecii cred ca Romania este "tara liliecilor", catalogand romanii drept vandali.

Pentru germani suntem "tara vampirilor", Anglia ne pune in aceeasi oala cu Ungaria si Bulgaria, tari de imigranti, in timp ce pentru elvetieni aceste trei tari reprezinta "euro-saracii din sud". Desi nu se pot lauda cu nivelul de trai, si bulgarii ne numesc "vecinii cei saraci", iar Rusia nu face diferenta intre Moldova si Romania.

Cel mai bun "calificativ" a fost acordat de Vatican, care ne considera latini ortodocsi. Iar daca v-ati intrebat vreodata ce cred homosexualii despre Romania, se pare ca acestia sunt de parere ca traim in "triburi homofobe".

Citeste si: New York Times: Frontiera romaneasca, “patata de coruptie”


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.