Unul dintre cei doi pacienti contaminati cu acinetobacter, la Spitalul Judetean "Sfantul Andrei" din Galati, unde a fost depistat un focar de infectie nosocomiala, a murit, astazi in unitatea medicala, acesta fiind cel de-al doilea deces inregistrat la un pacient infectat in spitalul galatean.

Directorul Directiei de Sanatate Publica (DSP) Galati, Valentin Boldea, a confirmat decesul, precizand ca acesta s-a inregistrat in cursul noptii de marti spre miercuri.

El a declarat ca au fost recoltate probe din Sectia de neurochirurgie, unde a fost depistat focarul, dar si din Sectia de terapie intensiva, pentru a stabili sursa infectiei, in prezent fiind asteptate rezultatele analizelor, scrie MEDIAFAX.

"S-a oprit activitate de la sala de operatie de la neurochirurgie. Primul caz nu a murit din cauza unei infectii intraspitalicesti, cel de-al doilea caz nu as putea sa va spun pentru ca sunt in concediu. Infectiile se urmaresc aici, s-au sesizat la timp, s-a oprit activitatea de la sala de neurochirurgie. Se vor face investigatii, sunt standard. Se fac mereu controale in vederea evitarii infectiilor. Seful sectiei de neurochirurgie a sesizat la timp. E vorba de un germene rezistent. Pe ala pe care ii prinde cu rezistenta scazuta il nenoroceste, dar e regretabil", a declarat Nicolae Bacalbasa, purtatorul de cuvant al Spitalului de Urgenta Galati, conform realitatea.net

  • Acesta este cel de-al doilea pacient infectat cu acinetobacter care a murit la Spitalul Judetean "Sfantul Andrei" din Galati in ultima saptamana.

In prezent, in spitalul galatean mai este internat un barbat contaminat cu aceeasi bacterie.[Focar de infectie intr-un spital din Galati]

Citeste si: Amenzi pentru medicii de la Urgenta


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.