Potrivit unui nou proiect inaintat de Politia Rutiera, soferii care isi inmatriculeaza masinile in Bulgaria sau in orice alta tara a Uniunii Europene nu vor mai putea sa circule mai mult de trei luni.

Astfel, la prima oprire in trafic, masina va fi introdusa intr-o baza de date, urmand ca, pentru a mai putea si folosita, sa fie inmatriculata in Romania.

Politistii se plang de faptul ca pe strazi circula tot mai multe masini inmatriculate in strainatate, in special in Bulgaria, fiind foarte greu de identificat in trafic in cazul unui accident, potrivit Realitatea. In plus, un sofer care conduce o masina cu numar de Bulgaria poate scapa si de plata amenzilor.

Seful Directiei Rutiere din Politia Romana, Lucian Dinita, a declarat ca aceasta propunere urmeaza sa fie promovate la nivel legislativ
, relateaza MEDIAFAX.

In legatura cu informatiile potrivit carora amenzile rutiere ar putea fi acordate in functie de venitul persoanei sanctionate, Lucian Dinita a spus ca acest lucru este "exclus".

Inscrierea autoturismelor in Bulgaria a fost solutia gasita in ultimii ani de tot mai multi romani pentru a scapa de plata taxei de poluare. [Guvernul s-a razgandit: Toti soferii sa plateasca taxa de poluare!].

Citeste si: Schimbari in codul rutier: Amenzile vor fi mai mari

Atentie soferi! Veti fi panditi pentru amenzi de o noua politie


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.