Romania poate deveni in sase luni tara libera de gripa aviara, a declarat ministrul Agriculturii, Gheorghe Flutur. Potrivit acestuia, la mijlocul lunii noiembrie focarele de la Ceamurlia de Jos si Maliuc vor fi declarate inchise si vor incepe demersurile pentru ridicarea restrictiilor.

"Luni vom ridica o serie de restrictii daca lucrurile merg asa cum au mers astazi, in primul rand pentru scoli, manifestari scolare, actiuni culturale, si suntem in discutie pentru ridicarea restrictiilor la pescuitul sportiv", a spus Gheorghe Flutur. In vreme ce focarele din Tulcea "se sting", in Vaslui autoritatile aplica amenzi fermierilor care nu respecta legile antigripale.

"Pentru ca nu s-au respectat masurile de prevenire si combatere a influentei aviare am aplicat o serie de sanctiuni. Astfel, sase ferme de pui din judet au fost amendate cu cate 20 milioane lei fiecare si o primarie cu 30 milioane lei", a declarat sambata Decebal Sararu, directorul DSV Vaslui.

Englezii creeaza pui rezistenti la H5N1

Oamenii de stiinta englezi incearca sa creeze pui modificati genetic, care sa fie in masura sa reziste la gripa aviara, in acest fel reducandu-se si riscurile pentru om, informeaza editia de sambara a ziarului britanic "The Times", citata de agentia ANSA. Cotidianul britanic a subliniat insa ca cercetarea nu va putea avea rezultate utile pentru a combate actualul pericol ce deriva din virusul H5N1, iar inlocuirea puilor naturali cu cei modificati genetic ar putea intampina o puternica opozitie din partea opiniei publice.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.