In spatele blocurilor aliniate pe bulevardul Virtutii, din cartierul bucurestean Crangasi, pe un petic de pamant valurit, acoperit de gunoaie si resturi menajere, loc imprejmuit cu garduri de fier, isi duce zilele o mana de oameni pentru care fiecare zi inseamna o lupta crancena pentru supravietuire. Aici, intr-o cocioaba de carton, a locuit Claudia, copila de 11 ani violata si hacuita de Emanoil Paiscar. in batatura la tigani era jale mare, ieri.

Adunati in jurul unei oale ruginite, pusa pe un foc facut intre caramizi, bietii oameni discutau in soapta incercand sa priceapa cu ce a gresit fata lor sa plateasca asa un pret. "Chiar daca a violat-o, trebuia sa o lase vie, nu sa o faca bucati", arunca printre dinti unul din barbati. Supararea tiganilor e cu atat mai mare cu cat zilele se scurg si nimeni nu i-a mai bagat in seama. Nimeni nu i-a intrebat daca au mai auzit ceva prin cartier, cu toate ca acolo, intre blocuri, se tes multe povesti legate de moartea copilei.

"Cica nu era singur, mai avea doi prieteni care se ocupau cu d'astea. Luau copii de pe strada si ii duceau in casa aia. ii spalau, le dadeau sa manance si isi bateau joc de ei. De lucrurile astea stie si femeia aia cu care traia el, aia despre care lumea spune ca e servitoare", zice Anghel Linca, tatal fetitei ucise si transate.

"Pe Claudia o stia toata lumea pe strada, nu avea cum sa dispara asa. Un baiat ne-a zis ca a vazut-o, chiar in seara aia, cu un barbat care o tinea de gat. Fetita noastra avea in mana o plasa cu trei banane si cateva paini. Miercuri, ne-am dus la Sectia 20 si am dat copilul disparut. Abia sambata am aflat ca barbatul care era cu Claudia era Moni. Ne-am dus la el la usa singuri, sa ne luam fata, dar nu a deschis. Am auzit pasii lui in casa si latratul unui caine. Am adus un echipaj de la Sectia 20, dar nici ei nu au intrat. Cica nu aveau mandat. Venisem cu martori care au vazut fata cu el, dar nu le-a pasat. Am mai chemat niste politisti de la Sectia 20, cu care am spart usa. Nu au cautat nicaieri. Ne-au zis sa pazim noi usa si, daca il prindem pe ala care ne-a luat fata, sa il imobilizam si sa ii chemam", spune tatal.

Tiganii asteapta ca politia sa le dea acasa ce a mai ramas din copilul lor. Vor sa il ingroape crestineste, chiar si fara cap. "aia si-au ingropat mortu'. Acum, ce sa facem, cum sa ne razbunam? Trebuia sa ne dea cadavrul criminalului, sa ii dam foc, nu sa il ingroape cum se cuvine", au strigat tiganii, care cred ca asasinul e canibal si a mancat din fata lor.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.