Numarul de cazuri de gripa s-a marit, dar situatia ramine totusi in limitele preconizate pentru aceasta perioada a anului, transmite Ministerul Sanatatii (MS). Aproape 30 de cazuri de gripa au fost raportate pina acum la nivel national, insa, potrivit MS, un singur caz, din Bucuresti, a fost confirmat si din punct de vedere biologic. Virusul identificat in laboratoarele Institutului Cantacuzino se numeste "Noua Caledonie" si face parte din cocktailul vaccinului care a fost recomandat de autoritati in aceasta iarna.
Din datele raportate de Directiile judetene de sanatate publica rezulta ca, in afara cazurilor de gripa, au mai fost inregistrate 36.786 de viroze, 23.000 de infectii acute ale cailor respiratorii superioare si 13.952 de pneumonii. Din cauza acestei ultime afectiuni s-au produs si patru decese. Medicii considera ca, deocamdata, nu se poate vorbi despre o epidemie de gripa, insa in lunile ianuarie, februarie si martie un riscul este mai ridicat in ceea ce priveste aceasta boala.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.