Actrita Draga Olteanu-Matei s-a nascut pe 24 octombrie 1933. A absolvit Institutul de Arta Teatrala si Cinematografica "I.L. Caragiale" in 1956 iar in septembrie acelasi an a debutat in piesa "Ziaristii" de Alexandru Mirodan. De-a lungul carierei sale a jucat in diferite piese de teatru: "Coana Chirita" dupa Alecsandri, pentru care a scris si un scenariu de film in doua serii (Coana Chirita - 1986 si Chirita in Iasi Ð 1987), "Gaitele" de Kiritescu, "Caruta cu paie" de Mircea Stefanescu, "Hagi Tudose" de Barbu Stefanescu Delavrancea, "Domnisoara Nastasia" de G.M. Zamfirescu, "Pisica in noaptea de Anul Nou" de D.R. Popescu si "Autorul e in sala" de Ion Baiesu.

Pe scena Nationalului a mai jucat in "Azilul de noapte" de Maxim Gorki, in "Crima pentru pamant", o dramatizare dupa romanul cu acelasi nume al lui Dinu Sararu. Actrita de comedie, a jucat memorabil si in filme alaturi de Dem Radulescu in "Asta seara dansam in familie", de Marin Moraru si Emil Hossu in "Toamna boboci-lor", de Amza Pelea in "Nea Marin Miliardar" sau impreuna cu Mircea Diaconu, Catrinel Dumitrescu, Mitica Popescu, Octavian Cotescu in "Buletin de Bucuresti" si "Casatorie cu repetitie" si cu Marcel Iures, Maria Ploae, Mircea Diaconu in "Faimosul Paparazzo", pentru care a primit premiul Uniunii Cineastilor din Romania.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.