Casatoria este institutia in care romanii au cea mai mare incredere, urmata de biserica si organizatii ecologiste, potrivit studiului Trusted Brands 2011, realizat de revista Reader's Digest.

Astfel, 81% dintre romani au incredere in casatorie, institutia fiind urmata de biserica 72%, organizatii ecologiste 65%, internet 64%, companii internationale 46%, radio si televiziune 45%, presa 32%, publicitate 31%, banci 29%, functionari publici 21%, justitie 17% si Guvern 6%.

  • Increderea romanilor in institutia casatoriei ramane in 2011 cea mai mare de pe continent
Printre institutiile care au pierdut teren in ceea ce priveste increderea se regaseste mediul bancar. Increderea in institutiile bancare a scazut in Romania de la 43%, in 2010, la 29%, in 2011, desi la nivel european, increderea in banci a crescut in acest an cu o medie de 3 procente. Rezultatul plaseaza Romania pe ultimul loc in Europa la sectiunea incredere in institutiile bancare, reklateaza MEDIAFAX.

Romania se situeaza tot pe ultimul loc si in privinta increderii in Guvern: 6% fata de 23% media europeana, iar increderea in justitie se situeaza cu 20 de procente sub media europeana.

La categoria profesii, campionii increderii la romani raman, ca si in anii trecuti, sunt pompierii 92%, pilotii 91% si farmacistii 86%. Topul continua cu profesorii, doctorii, fermierii, meteorologii sau preoti si se incheie cu judecatorii 25%, liderii de sindicat 18%, fotbalisti si politicieni.

Pe de alta parte, la sectiunea dedicata Uniunii Europene si monedei euro, 53% dintre romani spun ca au incredere in euro, iar 51% au incredere in Uniunea Europeana. Totodata, 51% sunt de parere ca Uniunea Europeana nu influenteaza alte state in afara de cele membre, iar 43% considera ca nu exista avantaje in a avea o moneda unica europeana.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.