Mihai Necolaiciuc va fi adus in tara in cateva zile, decretul privind predarea fostului director CFR fiind semnat de catre secretarul de Stat american Hillary Clinton, a declarat, luni, avocatul Gheorghita Mateut.

Avocatul lui Mihai Necolaiciuc a precizat ca, documentul fiind semnat, "este o chestiune de zile, nu de saptamani" pentru extradarea fostului director CFR si aducerea lui in tara.

"Exista o hotarare de extradare, este definitiva, s-a semnat deja si actul procedural de catre Departamentul de Stat al SUA, ceea ce echivaleaza cu autorizarea de predare. In continuare se asteapta ca autoritatile politienesti din Romania, in intelegere cu cele din SUA, sa stabileasca programul efectiv. De aici incolo, procedurile sunt simple, este vorba de zile, nu mai mult. S-a dispus emiterea unui nou pasaport, se asteapta ca echipa de politisti sa mearga sa il preia pe Necolaiciuc. El a renuntat la toate caile de atac", a declarat avocatul Gheorghita Mateut.

Ministerul Justitiei anunta ca, in aceste conditii, Departamentul de Stat al SUA va emite ordinul de predare efectiva, aceasta urmand a avea loc pe cale de cooperare politieneasca.

O instanta americana a aprobat, in 2 martie, extradarea catre Romania a lui Mihai Necolaiciuc, in urma cererilor formulate de autoritatile romane in acest sens si transmise autoritatilor americane in februarie 2008 si septembrie 2009, transmite MEDIAFAX.

Necolaiciuc se afla in custodia autoritatilor americane, fiind arestat in vederea extradarii catre Romania din 23 iunie 2009.

Fostul director general al Companiei Nationale a Cailor Ferate Romane (CNCFR), Mihai Necolaiciuc, a fost retinut de FBI in Statele Unite, pentru sedere ilegala, informa, in 18 iunie 2009, Politia Romana. Necolaiciuc - urmarit pentru un prejudiciu estimat la aproximativ 50 de milioane de euro adus Companiei Nationale de Cai Ferate - a prezentat acte de identitate emise de autoritatile din Venezuela atunci cand a fost capturat de agentii federali americani de la Marshals Service si de cei de la Departamentul de Migrari si Vami.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.