Elevii romani au participat cu cele mai bune proiecte de solutionare a conflictelor in scoala si societate.

Scoala Tudor Vladimirescu din Targoviste si Grupul Scolar Liviu Rebreanu din Balan, Judetul Harghita, au castigat "Premiul pentru cel mai bun proiect" in cadrul competitiei aces, la categoriile bonus special si angajament civic, in cadrul Academiei Scolilor din Europa Centrala 2011.

Dezvoltat in parteneriat cu o scoala din Bosnia Hertegovina, proiectul elevilor din Targoviste, "Messengers of a peaceful way of living", a urmarit cresterea nivelului de constientizare fata de problematici precum abandonul scolar, consumul de droguri sau conflictele din scoala. Administrarea conflictelor prin intermediul dezbaterilor alaturi de dezvoltarea spiritului civic si de voluntariat s-au aflat in prim plan in proiectul realizat de elevii Grupului Scolar din Balan, Judetul Harghita, in cooperare cu un grup de elevi din Ungaria.

  • Rezolvarea conflictelor in scoala si societate

Aproximativ 350 de elevi, profesori, reprezentanti ai ministerului si experti in educatie din 15 tari diferite s-au reunit saptamana trecuta in capitala Cehiei la ceremonia de inchidere a Academiei scolilor din Europa Centrala editia 2010-2011.

Pe durata ciclului aces 2010/2011, 700 de profesori si 5400 de elevi au dezvoltat 45 de proiecte avand ca tema "Rezolvarea conflictelor in scoala si in societate".

“Cea mai interesanta experienta din Europa are loc atunci cand interactionezi cu alti europeni, cand calatoresti si ai ocazia sa comunici cu fiecare. Cu cat incepi sa faci asta mai devreme, cu atat este mai bine. Prin aces, dam multor tineri sansa de a intra in contact cu alti tineri de varsta lor din vecinatatea europeana pentru prima data",
a explicat Boris Marte, Membru al Consiliului de Conducere al Fundatiei ERSTE.

Citeste si:
A început greva generală în școlile din România, prima după 18 ani....
A început greva generală în...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.