Un film care documenteaza prostitutia masculina de pe strazile Berlinului si are ca protagonisti trei romani, Rent Boys / Die Jungs vom Bahnhof Zoo, in regia lui Rosa von Praunheim – are premiera in cinematografele din Germania joi, 24 februarie.
Documentarul a rulat in sectiunea Panorama Dokumente a Berlinalei si a concurat la Teddy Award – premiul dedicat productiilor despre gay din festival.

Titlul Baietii de la Gara Zoo parafrazeaza cartea „Noi, copiii de la Gara Zoo“ („Wir Kinder vom Bahnhof Zoo“), ecranizata in 1981 de Uli Edel, cu David Bowie in distributie. In ambele filme, statia din Berlinul vestic este miezul vietii de noapte si al infractionalitatii din capitala germana.

Dupa caderea Zidului, gara a devenit refugiul est-europenilor in cautare de castig rapid si al copiilor abuzati si aruncati in strada. Trei dintre cele cinci personaje ale regizorului Rosa von Praunheim (68 de ani) – un gay icon cu peste 70 de filme in portofoliu, majoritatea despre problemele comunitatii LGBT – sunt romani, si doi de etnie roma.


Cineastul s-a apucat de subiect dupa ce s-a indragostit de un tanar, Oliver, care colabora cu o asociatie axata pe problema prostitutiei masculine. Cu ajutorul lui, a dat de regizorul Sergiu Grimalschi, care i-a devenit asistent pe platou si i-a furnizat nume de posibile personaje pentru documentar.

„Prietenul meu Oliver mi-a facut cunostinta cu un coleg de-ai lui, Sergiu Grimalschi, care vorbeste mai multe limbi si ii cunoaste pe aproape toti barbatii tineri din Estul Europei care se prostitueaza pe strazile Berlinului. El mi-a povestit de un sat din Romania de unde provin foarte multi dintre ei si m-a dus la Ionel, un tanar rom foarte atragator”, a declarat von Praunheim intr-un interviu acordat publicatiei online Blu.fm, atasata postului de radio cu acelasi nume dedicat comunitatii gay din Germania. Scopul lui era sa treaca dincolo de prejudecati si sa gaseasca explicatii.

Citeste mai multe despre cei trei romani, Ionel, Romica si Daniel, care apar in film si despre „Homosexualitatea, un imens tabu in Romania”, pe Film Reporter.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.