Modificarea in baza de date se realizeaza la sediul CNADNR , la sediile Directiilor Regionale de Drumuri si Poduri si la sediile Sectiilor de Drumuri Nationale.

Pentru modificarea numarului de inmatriculare in baza de date sunt necesare o cerere scrisa , conform formularului-tip care se regaseste pe pagina web a CNADNR, cartea de identitate a vehiculului in copie si originalul acesteia pentru verificarea conformitatii.

"Solicitarea se verifica pe loc si, daca aceasta este justificata, dupa achitarea de catre utilizator a tarifului de modificare a numarului in baza de date (20 lei + TVA), se efectueaza aceasta modificare", se arata intr-un comunicat al CNADNR.

CNADNR a constatat in ultima perioada faptul ca o serie de numere de inmatriculare ale vehiculelor pentru care a fost eliberata rovinieta, in special in cazul rovinietelor autocolant, au fost inscrise incorect sau incomplet pe documentele de plata (bon fiscal, factura) si implicit in baza de date, de catre operatorii care au in atributii in eliberarea rovinietelor.

"In acest context, pentru a se evita emiterea de sanctiuni contraventionale pentru aceste cazuri adresam rugamintea utilizatorilor de a-si verifica concordanta intre numarul de inmatriculare al vehiculului inscris pe documentele emise la achitarea rovinietei si cel inscris in certificatul de inmatriculare", se precizeaza in comunicat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.