Patru persoane din Slatina si Draganesti-Olt, suspectate ca fac parte dintr-un grup infractional acuzat ca a obtinut din camatarie si santaj aproximativ un milion euro si care a fost destructurat de procurorii DIICOT in septembrie, au fost arestate, doua fiind deja in inchisoare pentru alte fapte.

Lucratorii de la Brigada de Combatere a Criminalitatii Organizate (BCCO) Craiova, coordonati de procurorii DIICOT, au organizat, vineri dupa-amiaza, la Slatina (Olt) o actiune de prindere a unor presupusi membri ai unei grupari infractionale destructurate in luna septembrie, acuzata ca se ocupa cu camataria si santajul, transmite MEDIAFAX.

Potrivit anchetatorilor, din gruparea care ar fi obtinut circa un milion de euro din camatarie si santaj, fac parte 20 de persoane, pana acum fiind arestate zece persoane.

Conform Biroului de presa al Inspectoratului de Politie a Judetului (IPJ) Dolj, in urma actiunii organizate, lucratorii BCCO Craiova au reusit sa-i prinda pe M.M. (35 ani) si M.E. (44 ani), ambii din municipiul Slatina.

"Cele doua persoane identificate si retinute au desfasurat activitati de camatarie si santaj prin utilizarea de amenintari si violente, alaturi de alte zece persoane arestate la data de 17 septembrie. Membrii gruparii, ca urmare a dobanzilor foarte mari percepute de la debitori, i-au deposedat de pe acestia de bunurile mobile si imobile pe care le detineau, obtinand in acest mod venituri ilicite de peste un milion de euro", se arata intr-un comunicat al IPJ Dolj.

Alaturi de cele doua persoane, procurorii DIICOT, Serviciul Teritorial Craiova, au dispus retinerea pentru 24 de ore a altor doua persoane, R.A. (29 ani), din Slatina, si S.N. (25 ani), din Draganesti-Olt, ambele aflate deja in penitenciar pentru ispasirea unei pedepse pentru furt calificat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.