Soprana Roxana Briban, care s-a sinucis sambata dupa-amiaza, i-a lasat sotului ei un mesaj scris pe un carnetel: "Iarta-ma. A ta, Roxana", a declarat pentru MEDIAFAX Alexandru Briban.
Potrivit lui Alexandru Briban, sotul Roxanei Briban, mesajul a fost scris pe un carnetel, pe care i l-a lasat pe tastatura computerului. El a mai spus ca mesajul a fost ridicat de Procuratura.

Un alt semn pe care l-a lasat Roxana Briban, inainte sa se sinucida, este o fotografie pe Facebook. Astfel, in imaginea profilului sopranei de pe pagina de Facebook apare o mana plina de sange.

"Este fotografia ei dintr-o opera. Exprima ceea ce a si facut", a spus Alexandru Briban, potrivit MEDIAFAX.

Soprana Roxana Briban, in varsta de 39 de ani, s-a sinucis, sambata dupa-amiaza, in casa ei din Bucuresti, a declarat Alexandru Briban, sotul artistei, care a precizat ca aceasta a suferit un soc dupa ce a fost data afara de la Opera Nationala din Bucuresti, in 2009.

"A suferit un soc. Pe directorul de la Opera Nationala Bucuresti nu-l mai interesa, desi avea una dintre cele mai bune voci si o cariera internationala. A suferit foarte mult atunci", a spus Alexandru Briban.

Totodata, Alexandru Briban a spus ca soprana isi dorea sa cante si fara bani la Opera Nationala Bucuresti, insa nu a mai fost primita de directorul institutiei. "In iunie 2009, directorul Operei Nationale Bucuresti i-a cerut sa renunte la contractele pe care le avea la Viena pentru a putea sa cante din nou la Opera Nationala Bucuresti. Ea nu a vrut sa renunte, astfel ca nu i-a mai fost prelungit contractul cu Opera Nationala Bucuresti", a mai spus Alexandru Briban.

  • In schimb, Catalin Ionescu Arbore, directorul Operei Nationale Bucuresti (ONB), a declarat pentru MEDIAFAX ca Roxana Briban, care s-a sinucis sambata, a cerut incetarea contractului de munca pe care il avea la Opera, in anul 2009, si nu a fost data afara, asa cum a afirmat sotul acesteia, Alexandru Briban. "Nu pot sa pun declaratia asta (a lui Alexandru Briban, nr.) decat pe seama socului in care suntem toti", a declarat Catalin Ionescu Arbore.

In plus, Catalin Ionescu Arbore a spus ca Roxana Briban era "o fire sensibila si o voce minunata", dar "foarte retrasa". De obicei, a spus Catalin Ionescu Arbore, din cauza programului incarcat pe care il avea, Roxana Briban mergea la Opera si repeta, fara sa socializeze.
Citeste si:
Titluri de operă și balet la început de februarie pe scena Operei...
Titluri de operă și balet la...

Bogdan Oprita, coordonatorul SMURD Bucuresti, a declarat pentru MEDIAFAX ca echipa SMURD a constatat sambata decesul Roxanei Briban.

In prezent, trupul sopranei se afla la Institutul National de Medicina Legala, unde a fost depus sambata la ora 22.00, potrivit lui Alexandru Briban.

  • Trupul neinsufletit al sopranei Roxana Briban va fi depus luni la capela Bisericii Herastrau, urmand ca marti de la ora 10.30 sa fie transportat la Cimitirul Herastrau, unde artista va fi inmormantata.
Imediat dupa absolvire, in anul 2000, Roxana Briban a debutat ca solista a Operei Nationale Bucuresti, cu rolul Contessa din opera "Le Nozze di Figaro" de W.A. Mozart. Inceputul carierei internationale este marcat de debutul la Wiener Staatsoper, in anul 2003, cu rolul Micaela, din opera "Carmen" de Bizet. De atunci, soprana romana a devenit invitat permanent al scenei vieneze, incheind contracte pana in stagiunea 2009 - 2010, potrivit informatiilor postate pe site-ul personal al artistei.
Citeste si:
Laura Bretan a castigat 120.000 de euro la "Romanii au talent"
Laura Bretan, o soprana in...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.