Tribunalul Calarasi a decis ca retinerea a 25% din indemnizatia de concediu in cazul profesorilor este ilegala, astfel ca autoritatile locale sunt obligate sa restituie sumele aferente, informeaza Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI).

Sindicatul Liber din Invatamant Calarasi, afiliat la Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI), a demonstrat in instanta ca retinerea a 25% din indemnizatia de concediu este ilegala. Prin urmare, autoritatile locale sunt obligate sa restituie sumele aferente membrilor de sindicat din Calarasi carora li s-au retinut acesti bani, se arata intr-un comunicat de vineri al FSLI, relateaza MEDIAFAX.

"Decizia Tribunalului Calarasi confirma faptul ca Legea 118/2010, prin care Guvernul a redus veniturile cu 25%, incepand cu data de 1 iulie 2010, este una abuziva. FSLI si-a exprimat aceasta pozitie inca de la punerea in aplicare a acestei legi"
, apreciaza federatia.

Procese similare sunt in derulare si in alte judete, unde FSLI are organizatii sindicale afiliate. "Sentinta obtinuta la Tribunalul Calarasi a creat, astfel, un precedent si speram ca restul proceselor din tara sa primeasca sentinte similare", precizeaza FSLI.

Intr-un alt proces, magistratii Tribunalului Valcea au decis ca reducerea salariilor cu 25 la suta in cazul a sase functionari de la Primaria Voineasa si a doi judecatori de la Judecatoria Balcesti care au contestat in instanta decizia de diminuare a salariilor este ilegala, astfel ca cele opt persoane ar urma sa isi primeasca banii inapoi
.

Judecatorii Tribunalului Valcea si-au motivat decizia prin faptul ca diminuarea reprezinta o incalcare a dreptului de proprietate conform Conventiei Drepturilor Omului. [Doi bugetari au castigat procesul impotriva Statului: Taierea de 25% este ilegala].


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.