Traficul rutier a fost restrictionat in Capitala, pe traseul Piata Victoriei - Buzesti - Stefan Furtuna - Mircea Vulcanescu - Cotroceni - Geniului, unde are loc marsul spontan al celor aproximativ 6.000 de sindicalisti care au plecat spre Palatul Cotroceni.

Sindicalistii care au plecat in mars spontan se vor opri la Monumentul Eroilor din Arma Geniului (statuia geniului "Leul"), a declarat Ioana Preda, purtatorul de cuvant al Brigazii de Politie Rutiera a Capitalei, relateaza MEDIAFAX.

Aceasta a sfatuit conducatorii auto sa evite zona restrictionata si sa foloseasca rute alternative.

Sindicalistii, dintre care 5.000 sunt politisti, potrivit unor surse sindicale, s-au incolonat si au plecat in mars spre Cotroceni, unde vor sa-i ceara presedintelui Traian Basescu rezolvarea revendicarilor lor.

  • Premiera in Romania: Politistii nu au autorizatie pentru mars

Politistii protestatari nu au autorizatie pentru mars, fapt ce constituie o premiera in Romania. Oamenii legii, in numar mult mai mic, au participat pana acum doar la proteste autorizate
.
Liderii lor au spus ca vor ca prin aceasta actiune sa demonstreze ca nu renunta la solicitarile lor si ca isi asuma eventualele amenzi.

Aproximativ 6.000 de persoane, printre care sute de politisti si angajati ai penitenciarelor, afiliati la confederatia Cartel Alfa, participa la mars. Din Valcea, Craiova si Constanta au ajuns cate 150 de politisti.

Politistii adunati pentru a protesta in Piata Victoriei au cerut ca presedintele Traian Basescu sa vina sa discute cu ei, in Piata Victoriei, avertizand ca, daca acest lucru nu se va intampla pana la ora 12.00, vor pleca, incolonati, spre Palatul Cotroceni.
Apelul a fost facut de presedintele SNPPC, Marian Gruia.

A treia zi de proteste: Sute de politisti au iesit in strada


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.