Noua judete pot fi afectate de inundatii in urma ploilor de ieri si de astazi, avertizeaza Ministerul Mediului si Gospodaririi Apelor (MMGA). Prefecturile din Alba, Caras-Severin, Gorj, Hunedoara, Mehedinti, Olt, Sibiu, Timis si Valcea au fost instiintate asupra pericolului producerii de torenti si de scurgeri de pe versanti.

Pe raurile din bazinele Muresului, Oltului, Timisului, Carasului, Barzavei, Nerei si Cernei sau Jiului s-ar putea inregistra importante cresteri de debite, care pot cauza inundatii. Vremea s-a racit deja in toata tara, si cantitati importante de precipitatii au inceput sa cada de ieri in majoritatea regiunilor, provocand inundatii in judetele Mures si Harghita. Cantitatile de apa pot depasi pe alocuri 50 l/mp, potrivit Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM).

Prognoza meteorologilor pentru urmatoarele trei zile arata ca va ploua pana miercuri, inclusiv. Astazi vor fi precipitatii in cea mai mare parte a tarii, maine in jumatatea sudica si miercuri doar in sud si sud-est. Temperaturile vor continua sa scada, atingand poimaine minima de 5 grade Celsius si maxima in jur de 20 de grade C.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.